Het Edes Orkest

Het Edes Orkest is een symfonisch blaasorkest. De bezetting bestaat uit hout- en koperblaasinstrumenten, aangevuld met slagwerk. Het is een gemêleerd gezelschap van enthousiaste amateurmusici. Het orkest speelt arrangementen van klassieke werken, maar ook moderne werken en lichte muziekstukken behoren tot het repertoire. Het niveau ligt ongeveer op dat van de derde divisie. Het Edes Orkest geeft twee keer per jaar een concert rond een bepaald thema, waarbij regelmatig wordt samengewerkt met een professionele solist of met een ander amateurkunstgezelschap uit de regio (toneel, koor, ballet). Naast de themaconcerten begeleidt Het Edes Orkest ook de jaarlijkse Volkskerstzang in Bennekom.


 


Kom eens gezellig met ons meespelen! 


Op een aantal plaatsen in het orkest moet vaak gezocht worden naar ondersteuning vanuit andere orkesten. We zouden die graag bezet zien door eigen musici. Zo zijn wij op zoek naar enthousiaste slagwerkers, klarinettisten, trompettisten, een trombonist, een fagottist. Vanzelfsprekend zijn andere “stemmen” ook welkom.


Kom eens kijken,  luisteren of meespelen  op een van onze repetitieavonden om te zien of ons orkest iets voor je is. Als het je wat lijkt kun je “op proef” (= vrijblijvend voor beiden)  meespelen. We stellen geen voorwaarden vooraf in de zin van “diploma’s” maar een redelijk niveau en liefst een beetje ervaring in het spelen in een orkest strekt tot aanbeveling.


Wij repeteren op donderdagavonden (met uitzondering van schoolvakanties) van 19:30 uur tot 22:00 uur in lokaal 0.40 van Cultura.


We kunnen je vooraf muziek toesturen, neem daarvoor contact op via info@hetedesorkest.nl