Open repetitie orkest Cum Quisque
04-10-2022 - 18-10-2022 19:00 - 20:00 Muziek Aula Oranjelaan 7

Ontdek het plezier van samen muziek maken

Stel, je speelt een instrument, maar het komt er niet van om thuis in je eentje te gaan spelen. Je piano verzamelt stof en je klarinet of accordeon ligt ongebruikt in de kast. Maar je zou het juist heel leuk vinden om samen met anderen te spelen. Dan is het Edese orkest ‘Cumquisque’ voor jou een heel leuke kans. Het orkest komt elke dinsdagavond een uur bij elkaar om te spelen, vooral om het plezier van samen muziek maken. Het repertoire bestaat uit bewerkingen van bekende klassieke stukken, musicalnummers, populaire hits en filmmuziek. Zo is er voor elk wat wils en leer je op diverse manieren muziek te maken. Dat is ook nog eens heel leerzaam.

De naam Cumquisque betekent “met iedereen’’, “met wie er maar wil’’. Er is geen vereiste qua niveau. Je moet wel noten kunnen lezen. Thuis oefenen is ook niet verplicht, al haal je er dan wel meer uit voor jezelf.’

De bezetting van het orkest Cumquisque bestaat uit de instrumenten die de leden toevallig spelen. Momenteel zijn dat dwarsfluit, viool, panfluit, blokfluit, accordeon, hoorn, saxofoon, harp en piano. Daar kunnen zeker meer nieuwe leden en (andere) instrumenten bij!

Test